De 140 pagina's tellende Elektor Halfgeleidergids 2022 staat boordevol schakelingen en artikelen over onderwerpen zoals zelfbouw EMI filters, een Arduino ampèremeter, en KiCad 6. Het verschijnt in augustus in de winkel, maar je kunt het vandaag al voorbestellen! Het wordt vast en zeker een collector's item.

Halfgeleidergids schakelingen en projecten

Veel trouwe Elektor lezers zullen zich onze vorige halfgeleidergids uitgaves herinneren. Dit jaar is het weer zover! De afgelopen maanden hebben we met tientallen collega's en leden van de Elektor community samengewerkt om een extra dikke halfgeleidergids 2022 van Elektor te maken. Net als in voorgaande jaren bevat de uitgave voor elk wat wils, van de analoge liefhebber tot de technicus die zich wil verdiepen in KiCad 6.
 
Summer circuits 2022 NL inhoudsopgave.jpg
Neem een kijkje om te zien wat er in staat! Bestel alvast een exemplaar.
Traditiegetrouw hopen we dat de halfgeleidergids 2022 je inspireert om tijdens deze warme maanden eens flink aan de slag te gaan. En als je dat doet, post dan zeker je projecten op het Elektor Labs platform
Summer circuits 2022 NL projects.jpg
Neem een kijkje!

Een gave retro Amerikaanse sireneset

De halfgeleidergids 2022 bevat een leuk project - een sirene in Amerikaanse stijl. Voor de huidige uitgave werkte Clemens Valens hard om deze klassieke Elektor schakeling van Ludwig Libertin terug te brengen. Het resultaat is een nieuwe kit met een fraai vormgegeven printplaat en een houten houder die je op je bureau kunt zetten om je vrienden en collega's een verrassing te bezorgen. 
us style siren elektor.jpg
Bestel je Amerikaanse sirene kit
Hoe werkt het? De schakeling kan drie verschillende "Amerikaanse" sirene-geluiden weergeven: politie, ambulance, en brandweer. Je kunt het gewenste geluid kiezen met schakelaar S1. Drukknop S2 werd toegevoegd voor aan/uit bediening. Zo eenvoudig is het - en leuk! Bestel nu jouw kit.

Elektor leden

Elektor GREEN en GOLD leden kunnen binnenkort hun digitale uitgave hier downloaden. Elektor GOLD leden ontvangen dit nummer eind juli automatisch als onderdeel van hun lidmaatschap (zonder extra kosten). Ben je geen lid? Je mist nog wat! Bekijk deze geweldige aanbiedingen voor leden.


Vertaling: Hans Adams