Elektor Halfgeleidergids 2022

In 2021 vierde Elektor zijn 60-jarig bestaan. In de loop van het jaar maakten we van de gelegenheid gebruik om diep in onze archieven te duiken en te praten met veel enthousiaste elektronici die Elektor al tientallen jaren trouw zijn. Trouwe lezers en medewerkers vertelden ons hoe dierbaar ze zich Elektor's de vroegere Halfgeleidergids herinnerden, die altijd boordevol projecten en schakelingen van allerlei kaliber zaten. En dus was het eind 2021 voor iedereen in het Elektor team duidelijk dat we de Halfgeleidergids moesten terugbrengen. En zo gebeurde het ook! De huidige Elektor Halfgeleidergids laat het werk zien van tientallen vernieuwende denkers van over de hele wereld.
Veel collega's en externe auteurs hebben bijgedragen aan de extra dikke Halfgeleidergids 2022 van Elektor. Net als in het verleden hebben we speciale nadruk gelegd op eenvoudige schakelingen, en natuurlijk hebben we er een vleugje nostalgie aan toegevoegd. En, geheel volgens traditie, heeft dit zomernummer een heel bijzondere, kleurrijke omslag. Op de cover van 2022 staat een kunstwerk van de Amerikaanse kunstenares Kelly Heaton, wier fascinerende afbeelding de schoonheid van zelfs de eenvoudigste elektronische componenten vastlegt. Of je nu een pro technicus bent of een zelfbouwer in het weekend, we hebben projecten voor iedereen: een eenvoudige stereoversterker, een DC/DC boost convertor, een IR schakelaar met laag vermogen, en nog veel meer. Veel plezier met dit nummer!

Project Files & Downloads

De 140 pagina's tellende editie van de Halfgeleidergids 2022 van Elektor bevat 50-plus schakelingen en projecten, waarvan er vele bijbehorende downloads hebben (b.v. code en PCB bestanden).

Op deze pagina bieden we je links naar alle benodigde bestanden. Veel succes met je volgende project! Deel zeker je innovaties op het Elektor Labs platform. 
 
visual-download.jpg

Elektor Lab Talk - Doe mee aan de Livestream !

Visuals Elektor Lab Talk-SC.jpg

 

Ben je enthousiast over zelfbouw elektronica, programmeren, of technische theorie? Ben je nieuwsgierig naar hoe Elektor de Halfgeleidergids samenstelde? Doe mee op 18 augustus 2022 om 18:00 CEST voor een nieuwe live editie Elektor Lab Talk. Mathias Claussen (Senior Technicus, Elektor) en Jens Nickel (Hoofdredacteur, Elektor) zullen praten over de Elektor Halfgeleidergids 2022 editie en veel van de projecten die erin staan.


Ze zullen ook vijf gratis Elektor sirenekits Amerikaanse stijl weggeven! Kijk op YouTube om mee te doen aan de discussie en je gedachten te delen!
  Mathias Claussen is senior technicus en technisch redacteur bij Elektor. Volg hem op Twitter op twitter.com/ElektorMathias. Jens Nickel is Elektor's hoofdredacteur. Naast programmeren houdt hij van elektronische muziek en videoproductie. Je kunt hem bereiken op editor@elektor.com.

Newsletter

Elektrotechnici, makers en studenten over de hele wereld lezen Elektor's wekelijkse E-Zine voor nieuwe elektronicaprojecten, technische informatie, product nieuws, diepgaande interviews met vooraanstaande elektrotechnici uit de branche en nog veel meer. We hebben voor elk wat wils, van Raspberry Pi- en Arduino-fans tot professionele technici die geïnteresseerd zijn in embedded programmering. Abonneer je op ons gratis E-Zine om deze geweldige content rechtstreeks in je inbox te ontvangen!

 

 

visuals-ezine-EN&NL.jpg