Heb je onze laatste live Lab Talk van 27 juni gezien? Als je niet de kans had om het live te bekijken, bekijk dan nu de herhaling! In deze 19e aflevering verkennen we de spannende wereld van AI en machine learning. Doe mee voor een informele discussie, boordevol praktische inzichten en demonstraties.

Lab Talk #19

Krijg een voorproefje van de editie juli-augustus 2024 van ons magazine, met artikelen over de Raspberry Pi AI kit en vele andere innovatieve onderwerpen en projecten. Saad, onze Senior Engineer, deelt zijn hands-on ervaring met machine learning-experimenten, waaronder zijn Capture Count-project met behulp van de Raspberry Pi en de YOLO-bibliotheek voor objectdetectie. Hij onthult ook plannen voor het gebruik van de nieuwste YOLO V10-bibliotheek voor nog nauwkeurigere detectie. Daarnaast presenteert hij de veelzijdige Elektor eXpansion board die hij heeft ontworpen, compatibel met de Xiao-reeks microcontroller modules van Seeed Studio. Of je nu meer functies wilt toevoegen of meerdere I/O-opties nodig hebt, dit board heeft het allemaal. Hij geeft ook een voorproefje van een van zijn aankomende projecten, vol met geavanceerde sensoren.

In de video presenteer ik ook een aankomend artikel over TensorFlow Lite voor microcontrollers en bespreek ik de stappen, van dataverzameling en -voorbereiding tot modeltraining en implementatie met Edge Impulse. Blijf op de hoogte voor meer! We bespreken ook sensor data-analyse en verschillende AI-frameworks en bibliotheken.

Bekijk tenslotte Brian's live demo van beeldherkenning op de Raspberry Pi, evenals enige spraak-naar-tekst conversie met behulp van Whisper. Hij deelt ook zijn gedachten over de nieuwe Raspberry Pi AI-kit. Met dit alles hopen we dat je de potentie van AI in real-world toepassingen ziet en geïnspireerd raakt om je eigen AI-gedreven projecten te creëren!

Of je nu specifiek geïnteresseerd bent in ML of gewoon een informele discussie over elektronica wilt bekijken, bekijk onze laatste Lab Talk hieronder.

Ontdek meer!

Wil je meer leren over Machine Learning of elektronica in het algemeen? Bekijk al onze educatieve video's en duik in de kennis van experts op ons Elektor YouTube-kanaal en ons Elektor Industry YouTube-kanaal. Aboneer je op Elektor's nieuwsbrief om regelmatig experttechnische kennis en interessante perspectieven te ontvangen.


Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Elektor Lab Talk!


Vertaling: Niek Wielders