Elektor leidt sinds 1961 de zelfbouw-elektronica-revolutie. Op 16 juli 2021 heeft het Heinz Nixdorf MuseumsForum (HNF), 's werelds grootste computermuseum, Elektor aangeprezen op haar website en belichtte enkele van de indrukwekkende bijdragen van het bedrijf aan de geschiedenis van de elektronica.

Gedurende haar rijke geschiedenis heeft Elektor geholpen om een ​​licht te werpen op enkele van de meest innovatieve elektronica-ontwerpen en toepassingen van de 20e en 21e eeuw. Het Heinz Nixdorf MuseumsForum concentreerde zich op enkele van de meest opvallende artikelen en projecten van Elektor. "In 1974 introduceerde 'Elektor' de Computer 74", schrijft het. "In 1980 verscheen de Junior Computer met de 8-bit processor MOS 6502. Het werd door hobbyisten uit heel Europa nagebouwd.
Lees het artikel.
 
Computer 74 featured by Heinz Nixdorf MuseumsForum
 

Het Heinz Nixdorf MuseumsForum

Gevestigd in Paderborn, Duitsland, het Heinz Nixdorf MuseumsForum wordt aangekondigd als 's werelds grootste computermuseum. "De meer dan 2.000 tentoongestelde objecten worden getoond in een brede sociaal-economisch historische context, zodat de tentoonstelling niet alleen interessant is voor computerspecialisten", legt HNF uit op haar site. "Het forum vult de tentoonstelling aan met een uitgebreid scala aan evenementen. Lezingen, workshops en conferenties gaan in op de verregaande invloed van informatietechnologie op mens en samenleving. Het Heinz Nixdorf MuseumsForum wordt ondersteund door de door Heinz Nixdorf opgerichte Westfalen Foundation. Die voornamelijk wetenschap en onderwijs promoot, vooral op het gebied van informatietechnologie."

Meer Elektor @ 60 Inhoud

Het hele jaar door viert Elektor zijn zestigste verjaardag door enkele van de meest informatieve en opwindende artikelen uit zijn legendarische verleden te publiceren. Zo gaven we in de mei/juni-editie van Elektor Mag gratis toegang tot de "Juniorcomputer" (1980)"Het verhaal van de electronenbuizen" (1984), en "EPROM-simulator" (1989).
 
Elektor 60


In de juli/augustus-editie van Elektor Mag kijken we naar projecten van afgelopen zomers. We bieden nog een aantal artikelen aan, waaronder: "NiCad-lader" (1980)"Twin dimmer" (1985), en "De Elektor DSP-radio" (2010).
 
Elektor July Aug 2021

De edities van september/oktober en november/december bieden ook toegang tot meer artikelen uit het archief. Houdt het in de gaten.

Vertaling: Hans Adams