Eén van de allereerste leden van het 60 jaar geleden opgerichte Elektuur (nu Elektor) was de toen 15-jarige Piet Jan Blauw. Piet Jan ontwikkelde zich vooral in Mexico als een bekend performer van ‘’elektronic music & art’’. Hij trad een paar maal op tijdens Elektor LIVE in Duitsland en in Nederland.
 
Inmiddels 75 jaar jong is Piet Jan Blauw nog steeds trouw lid van Elektor. In 2012 ontwierp en maakte hij de Elektor World Clocks. Het zijn 14 klokken die de time zones weergeven waar Elektor in 2012 kantoren en agenten had. Hij maakte ze voor een budget van € 3.500 ter gelegenheid van de opening van het Elektor Kasteel van waaruit ruim 10 jaar het LAB en ook de andere teams werkten.
 
Elektor World Clocks
De Elektor World Clocks van Piet Jan Blauw

Tientallen binnenlandse en buitenlandse bezoekers hebben de muziek en het licht dat de Elektor World Clocks produceren bewonderd. Omdat Elektor haar ‘’haupsitz’’ inmiddels in het High Tech Centre in het Duitse Aken heeft (vlak bij de RWTH) en ook de Nederlandse magazijnen zijn verplaatst, kunnen leden die belangstelling hebben in het overnemen van de Elektor World Clocks zich melden bij Margriet Debeij. Een financiële bijdrage wordt toegevoegd aan het programma Elektor Helps.