Als u wilt dat men zich u herinnert, dan gaat er niets boven een visitekaartje dat de aandacht trekt! Een kaartje waar je naar blijft kijken zoals deze opvallende miniatuur-elektroCARDiograaf, die door Peter Isza als promotiemateriaal voor andere door hem ontwikkelde producten werd bedacht en (in een kleine oplage) werd gerealiseerd. 
Deze fraaie vondst lijkt overigens alleen qua formaat op een visitekaartje. Het is geen namaak-elektrocardiograaf en ook geen echte gadget, aangezien het weergegeven elektrocardiogram goed overeenkomt met de polsslag van de persoon die zijn twee duimen op de kaart drukt en met de  bipolaire meting tussen rechter- en linkerarm die bekend staat als afleiding I in de driehoek van Einthoven. U ziet inderdaad de karakteristieke P-, Q-, R-, S- en T-golven van het elektrocardiogram.
In zijn blog vertelt de auteur dat de open broncode van zijn project op github te vinden is en hij stelt het schema in pdf-formaat voor iedereen ter beschikking, maar niet zonder te benadrukken dat het hier op geen enkele wijze om een diagnostisch hulpmiddel gaat.  
 

Over Elektor’s elektrocardiograaf voor Android (zie het product hieronder) zijn drie artikelen gepubliceerd (Android-Cardioscoop) in de juli/augustus-, september- en oktobernummers van 2013.