Elektrolyt + polymeer = hybride condensator

29 april 2017, 14:20
Foto: Panasonic
Foto: Panasonic
Elektrolytische condensatoren staan hoog op de lijst van meest besproken onderdelen. Dat komt omdat oude exemplaren uitdrogen of met een vreselijke stank exploderen, iets minder oude exemplaren een hoge ESR krijgen en nieuwe exemplaren onderwerp zijn van verhitte discussies tussen SMPSU-ontwerpers en (helaas) audiofanaten. Niemand schijnt ‘de elektrolyt’ te mogen en we wensen allemaal in stilte dat deze kan worden vervangen door een ‘vaste’ condensator met dezelfde waarde. 

Nu is het beste van twee werelden verkrijgbaar: hybride condensatoren van Panasonic Automotive & Industrial Systems hebben zowel de voordelen van elektrolytische condensatoren als die van vaste polymeercondensatoren. 

Volgens de fabrikant biedt de hybride technologie een lage lekstroom en een lange levensduur in combinatie met een lage ESR (20 mΩ), verpakt in miniatuurbehuizingen. De EEH-ZE-reeks (Type V-ZE) is verkrijgbaar in waarden van 33 µF tot 330 µF, bij spanningen variërend van 25 VDC tot 63 VDC, en werktemperaturen van -55°C tot 145°C. Daarnaast hebben deze condensatoren een lage ESR en zijn ze bestand tegen grote rimpelstromen. Overweeg dus ook eens om een hybride condensator in uw volgende vermogensconverter, ingangs-/uitgangsfilter, spanningsregelaar of klokschakeling toe te passen. 

De producten voldoen aan AEC-Q200, zijn getest op vochtbestendigheid (85°C/90% gedurende 2.000 uur) en grote rimpelstromen bij 135 °C en 145 °C.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items