De drukke newsroom van Elektor op Embedded World 2022 vormt het centrum voor berichten over nieuwe technologie en gesprekken met technici over innovatieve embedded oplossingen. De afgelopen dagen hebben onze technici en redacteuren tientallen technici en managers ontmoet. Hieronder een update.

Houd er rekening mee dat de navolgende video's en berichten slechts een deel omvatten van wat ons team aldaar deze week te melden heeft. Volg de sociale mediapagina's van Elektor - Twitter, Facebook - en bezoek Elektor TV ons steeds populairdere YouTube kanaal, voor meer Embedded World gerelateerde content.
 
Elektor at Embedded world 2022

Bijpraten met Eben Upton en Raspberry Pi

Mathias Claussen sprak met Eben Upton (oprichter, Raspberry Pi) over het wereldwijde chiptekort, en ook over de RP2040 en de Raspberry Pi Pico. "We zijn zeer, zeer gefocust op hoe we onze klanten door deze situatie heen kunnen leiden, hoelang het ook duurt," zei Upton in antwoord op onze vraag over hoe Raspberry Pi omgaat met de wereldwijde tekorten aan componenten en de uitdagingen in de toeleveringsketens. Bekijk het interview met meer hierover. 

 
 

Een blik op de BLE-chips van Texas Instruments

Wilt u meer weten over het nieuwste BLE-apparaat van Texas Instruments, de SimpleLink Bluetooth LE CC2340 draadloze MCU? Mathias Claussen kreeg de kans om op Embedded World 2022 met TI technicus Nick Smith te praten over deze nieuwe technologie en de momenteel beschikbare boards. Bekijk het interview voor meer details. 

 

Arm Solutions en virtual hardware prototyping 

Bij microcontrollers zijn eigen cores grotendeels uit de gratie geraakt en zijn die vervangen door technologie van Arm. Op Embedded World 2022 had Elektor redacteur Stuart Cording toevallig een gesprek met Mohamed Awad om van hem te horen hoe Arm semiconductor leveranciers ondersteunt bij het sneller op de markt brengen van hun microcontrollers met behulp van virtual hardware prototyping.

 

MCU-technologie verbinden met WIZnet

Elektor redacteur Stuart Cording ging langs bij WIZnet om te zien welke boeiende oplossingen zij deze week te melden hadden. "Een van de belangrijkste en interessantste zaken bij microcontroller technologie is het connecten ervan, via Ethernet, via Wi-Fi," vernam Cording tijdens zijn chat met WIZnet technicus en marketingmanager Viktor Shin. "En Wiznet is al twee jaar bezig met het maken van nieuwe boards op basis van de Raspberry Pi 2040."
 


Meer volgt ... stay tuned!


Vertaling: Marc Gauw