Energiezuinigste PMIC's voor energy-harvesting sensorsystemen

20 augustus 2015, 00:01
Energiezuinigste PMIC's voor energy-harvesting sensorsystemen
Energiezuinigste PMIC's voor energy-harvesting sensorsystemen
Cypress Semiconductor introduceert de energiezuinigste energy-harvesting Power Management Integrated Circuits (PMIC’s) voor kleine op zonne-energie werkende draadloze sensors voor IoT-toepassingen. De nieuwe IC’s werken al bij zonnecel-afmetingen van slechts 1 cm2.

De locatie van een draadloze sensor is vaak bepalend voor de afmetingen en de beschikbare hoeveelheid omgevingslicht, waardoor de energie die aan het energy-harvesting-PMIC kan worden geleverd wordt beperkt. De nieuwe PMIC’s werken al bij een opstartvermogen van 1,2 µW – vier keer lager dan bij vergelijkbare producten – en verbruiken slechts 250 nA. Hierdoor blijft het grootste deel van de ‘geoogste’energie over voor de sensor-, processor- en communicatiefuncties van de betreffende toepassing.

De PMIC’s zijn geschikt voor energy-harvesting van zonlicht, trillingen en temperatuursvariaties en beschikken over een dubbele ingang om van twee bronnen tegelijk gebruik te kunnen maken. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor batterijloze, draadloze
IoT-sensorsystemen voor onder andere domotica, weg- en waterbouw en de landbouw.
gerelateerde items