Waarschijnlijk heeft u wel een smartphone. Hoe vindt u dat uw smartphonefabrikant omgaat met arbeid en hoe deze zijn personeel behandelt? Stuur uw antwoord in op YouTube

Het World Ethical Electronics Forum 2022 (WEEF) staat weer voor de deur. Ter voorbereiding op het evenement nodigen wij u uit om met ons mee te denken over enkele van de meest urgente ethische onderwerpen van deze tijd. U kunt deelnemen door mee te doen met deze poll, of door uw mening met ons te delen in het discussiegedeelte onder dit artikel.
 
WEEF Poll August 2022 - smartphone
Klik hier om mee te doen met de poll op YouTube.

WEEF 2022

U bent welkom bij Elektor en zijn partners op 15 november 2022 bij elektronica in München/Duitsland, voor het tweede jaarlijkse World Ethical Electronics Forum (WEEF). Het evenement biedt uitgebreide presentaties en debatten over een breed scala aan ethische kwesties op het gebied van elektronica, waaronder milieuvriendelijk ontwerp, sustainable development goals (SDG), de EU Green Deal en meer.

Het team bestaat uit technici, journalisten en managers van Elektor, ELEKTRONIK PRAXIS, Lenthe en elektronica. Onze missie is om wereldwijde innovators in de elektronica in een open discussie te inspireren op het vlak van ethiek en duurzame ontwikkelingsdoelen. We vragen potentiële sprekers, aanwezigen en leden van de community om over de volgende vragen na te denken.
 
  • Hebben elektrotechnici, programmeurs en managers een ethische verantwoordelijkheid om hun technische vaardigheden en innovaties op een positieve manier in te zetten?
           
  • In hoeverre moet ethiek een rol spelen bij de manier waarop elektronicabedrijven (zowel startups als gevestigde bedrijven) hun bedrijf runnen?
           
  • Hoe kunnen C-level executives duurzame ontwikkeling, milieuvriendelijke productie en sociale verantwoordelijkheid opnemen in hun businessplannen?
           
  • Hoe beïnvloeden sourcing- en logistieke beslissingen lokale gemeenschappen en hun milieu?

Doe mee met WEEF

Wit u misschien meedoen met WEEF 2022? Laat het ons dan ook weten indien u een toespraak wilt houden, met een video wilt bijdragen, of aan een debat over ethische elektronica wilt deelnemen. U kunt live deelnemen op locatie, live online of via vooraf opgenomen video's, artikelen en opmerkingen.

Vertaling: Marc Gauw