Download voor leden: Elektor Business Magazine 2/2017

4 april 2017, 14:09
Elektor Business Magazine editie 2/2017
Elektor Business Magazine editie 2/2017
Het mei/juni-nummer van EBM (2/2017) heeft als thema voedingen, accu’s en energie, drie gebieden die voor start-ups interessant kunnen zijn om hun producten op de markt te brengen. En dit biedt zeker perspectieven! Een van die start-ups, MOWEA, won bij de Fast Forward Awards wedstrijd die vorig jaar door Elektor en elektronica München werd georganiseerd een marketingbudget van 75.000 Euro. Het marktpotentieel van hun product, de Modular Wind Energy Appliance, wordt in EBM besproken, en in een kort interview komen ook de ontwerpers zelf aan het woord. 

De door de industrie geleverde artikelen in EBM 2/2017 zijn afkomstig van ROHM, Mouser/Intel, Keysight, Analog Devices, Cymbet, Schurter AG, Linear Technology, Intersil/Renesas, National Instruments, Saft, en Varta. Al deze artikelen bevatten diepgaande technische informatie voor iedereen die is geïnteresseerd in het ontwerp en het optimaal gebruik van elektrische-energiebronnen variërend van Li-Ion-accu’s tot megawatt-generatoren.  

Met ingang van editie 1/2017, vindt u in EBM ook een aantal regelmatig terugkerende columns zoals Infographics, Talking Heads, en JumpStart. Op de JumpStart-pagina’s in deze editie geeft Eaton USA het dringende advies aan zowel start-ups als gevestigde bedrijven om ervoor te zorgen dat ze zijn voorbereid op noodsituaties, met name uitval van de stroomvoorziening, veroorzaakt door bijvoorbeeld overstromingen, hevige stormen en aanslagen.
 
Artikelen in EBM 2/2017:
 • Op Amp Input Overvoltage Protection: Clamping versus Integrated
 • Design Advantages of Solid State Batteries versus Supercapacitors
 • Battery Management System Tutorial
 • Finding and Fixing Power Supply Noise Issues when Charging Cells
 • Maximizing Cell Monitoring Accuracy and Data Integrity in Energy Storage Battery Management Systems
 • Modular Wind Energy Appliance
 • Test Bench with Highly Dynamic Load System for Testing Brushless DC Motors
 • The Intel Quark Microcontroller
 • Advanced AC/DC Converter Design with Latest Control IC Technology
 • Li-ion Energy Storage Takes Microgrids to the Next Level
 • To ‘e’ on the Safe Side
 • How Battery Manufacturers are Answering the Safety Questions about Large Lithium Battery Packs
 
Elektor Business Magazine editie 2/2017 is als gratis download beschikbaar voor Elektor  GREEN en GOLD leden  (zie 'BIJLAGE' hieronder). Mis het niet en download uw exemplaar vandaag nog!
 
Over Elektor Business Magazine (EBM)
EBM heeft als doel een levendige interactie tot stand te brengen tussen de elektronica-industrie en onderzoeksinstituten enerzijds en ambitieuze hardware- en softwareontwikkelaars in thuislabs, start-ups en spinouts anderzijds. Het magazine zorgt voor solide ondersteuning op een boeiende reis naar high-tech inspiratie. EBM verschijnt zowel in het Engels als in het Duits en wordt in gedrukte vorm gratis verzonden naar Elektor Gold leden. Voor Elektor Green leden is het als gratis pdf-download beschikbaar. Het magazine wordt ook gratis verspreid op geselecteerde beurzen, waaronder Productronica (München), electronica (München), en embedded world (Neurenberg).
Bijlage
PDF download full
Elektor Business Magazine Edition 2/2017 (PDF, 11.4 MB)
EBM Edition 2 / 2017 for May & June covers Power Supplies, Batteries and Energy, three areas in which startup companies should see a lot of potential to bring their products to market. It can be done!
Deze bijlage kan alleen worden gedownload door Elektor GREEN en GOLD members. Klik hier om in te loggen.
gerelateerde items