Infineon Technologies AG breidt zijn XENSIV™ 3D-magneetsensorfamilie TLx493D uit met een nieuw apparaat voor industriële en consumententoepassingen: de TLI493D-W2BW. Het maakt gebruik van de nieuwste 3D-Hall-generatie van Infineon en is ondergebracht in een uiterst klein wafer-level-pakket. Met een 87 procent kleinere footprint en een 46 procent lagere inbouwhoogte dan eerdere vergelijkbare producten biedt de sensor nieuwe ontwerpmogelijkheden.

Door het kleine WLB-5-pakket (1,13 mm x 0,93 mm x 0,59 mm) en zijn lage stroomverbruik van 7 nA in de power-down modus is de nieuwe magneetsensor ook geschikt voor gebruik in toepassingen die voorheen weerstandgebaseerde of optische oplossingen gebruikten. Magneetsensoren bieden hier tal van voordelen, zoals hun hoge nauwkeurigheid of robuustheid tegen stof en vocht. Bovendien zijn magneetsensoren gemakkelijker te monteren en bieden ze meer ontwerpvrijheid.

Met name de geringe hoogte van de TLI493D-W2BW is belangrijk in extreem ruimtekritische toepassingen, bijvoorbeeld bij BLDC-commutatie in micromotoren of bedieningselementen zoals joysticks of game consoles. Het maakt ontwerpen met dubbelzijdige printplaten of positionering van de sensor tussen twee printplaten mogelijk. Hierdoor kan de beschikbare ruimte optimaal worden benut; zo kunnen bijvoorbeeld extra componenten boven de sensor worden geplaatst.

Technische kenmerken

De nieuwe sensor heeft een geïntegreerde wekfunctie. Hij is verkrijgbaar in vier varianten met voorgeconfigureerde standaardadressen. Een hogere resolutie (typ. 32,5 tot 130 µT/LSB12) in vergelijking met de vorige generatie breidt het gamma aan toepassingen uit. Ook wordt XY-hoekmeting ondersteund.

De updatefrequentie is max. 5,7 kHz (8,4 kHz voor XY), terwijl de resolutie in de low-power-modi in acht stappen kan worden ingesteld tussen 0,05 en 770 Hz. Het stroomverbruik in de power-down-modus is gespecificeerd op 7 nA. De voedingsstroom is 3,4 mA. De sensor heeft een I2C-interface en een aparte onderbrekingspen.

Beschikbaarheid

Monsters van de nieuwe XENSIV™ 3D-sensor TLI493D-W2BW zijn al beschikbaar. De serieproductie start in augustus 2020. Meer informatie is te vinden op  www.infineon.com/3dmagnetic.