Model-C resultaten

Hierna kwamen de Model-C teams aan de beurt. Dat het niet gemakkelijk was bleek al gauw toen geen enkele van de eerste teams er in slaagde om het parcours volledig af te leggen. Elk team had drie kansen en kon tussen elke poging heel even sleutelen aan hun karretje — snelheid aanpassen, camerahoek wat scherper of juist niet —, maar er bleken heel wat pogingen nodig alvorens een team het einde wist te halen. Van de negen teams haalden er uiteindelijk slechts drie de finish.

De beste tijd, 22,49 seconden, werd neergezet door Koala Racer uit Landshut, Duitsland. Op de tweede plaats eindigde The K-Team uit Deggendorf, Duitsland, in een tijd van 32,27 seconden en derde werd het eenpersoonsteam Mac uit Mundiapolis, Marokko in 37,04 seconden.

 
NXP Cup Alamak results
De uitslag in de Alamak categorie.

Alamak klassement

De zes teams in de Alamak categorie hadden beduidend meer succes dan hun Model-C collega’s: maar liefst tweederde (4 autootjes) kwam over de finish. Als winnaar kwam team FasTech uit Craiova, Roemenië uit de bus met een tijd van 26,81 seconden. Team Athlos uit West Attica, Griekenland pakte de tweede plaats in 30,47 seconden zodat team ACDT uit Iasi, Roemenië dat nog geen halve seconde langzamer was (30,94 seconden) met een derde plaats genoegen moest nemen.

Conclusie

De NXP Cup is een interessante competitie voor embedded programmeurs in opleiding om ervaring op te doen buiten de schoollabs en te laten zien waartoe ze in staat zijn. Voor NXP is het vooral een talentenjacht. Voor de toeschouwers is het een leuk evenement om bij te wonen omdat het lekker dynamisch is en indrukwekkend om te zien wat de teams klaarspelen.

 
NXP Cup winners
Alle winnaars van alle categorieën samen op het podium.

Seizoen 2019

Voor het komende seizoen, dat z.s.m. van start zal gaan is nog niet precies bekend hoe het zal gaan lopen. Zo is er sprake van het toelaten van niet-studenten teams en ook wordt er nagedacht over de mogelijkheden om meer vrijheid te geven in het auto-ontwerp. Een drone competitie zit ook in de pijplijn.

Mocht je geïnteresseerd zijn geraakt in de NXP Cup, houd dan Elektor goed in de kijker, want Elektor doet mee als mediapartner en zal hierover regelmatig updates en nieuws publiceren.