Wat is nieuw in Flowcode 8?

22 november 2018, 10:34
Flowcode is een geavanceerde geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE) voor elektronische en elektromechanische systeemontwikkeling gericht op microcontrollers zoals Arduino, PIC en ARM, en robuuste industriële interfaces met behulp van protocollen zoals Modbus en CAN. Heb je weinig of geen programmeerervaring? Flowcode krijg je snel onder de knie. In enkele minuten tijd kun je als beginner dankzij de grafische programmeermodi al starten met het ontwikkelen van elektronische systemen. Flowcode is perfect voor het lesgeven en leren van de belangrijkste principes van microcontrollersystemen.

Wat is er nieuw in Flowcode 8?

De 5 belangrijkste nieuwe features in Flowcode 8 zijn:

1. Nieuwe programmeermodi

Flowcode 8 biedt naast flowcharts ook de mogelijkheid om met “Blocks”, “Pseudocode” en/of C-code te werken. Programmeren met behulp van Blocks kan worden vergeleken met de manier waarop de Blockly-bibliotheek wordt gebruikt om blokprogrammeringstalen zoals Scratch of App Inventor te maken, terwijl Pseudocode een nieuwe manier biedt om instructies te genereren en programma’s te schrijven zonder de complexiteit van C.
 
  

2. C-code-simulatie en -conversie

Bijna alle C-code kan naar flowcharts geconverteerd en gesimuleerd worden. Flowcode bood altijd al de mogelijkheid om een flowchart om te zetten in C-code, maar omgekeerd was niet mogelijk. Met Flowcode 8 kun je nu niet alleen schakelen tussen de vier belangrijkste programmeermodi, maar ook C-code simuleren.


3. Raspberry Pi als Flowcode-target

Flowcode 8 stelt gebruikers nu in staat om direct met de populaire Raspberry Pi te werken. Het E-blocks2 hardware platform ondersteunt nu ook de Raspberry Pi en het Raspberry Pi Shield is perfect voor wie de Pi wil integreren in het E-blocks-systeem.

4. Code folding & Icon-grouping

Code folding is een nieuwe functie waarmee de voorgaande pictogrammen worden samengevouwen, waardoor de overzichtelijkheid het scherm wordt verbeterd.
Met Icon grouping kun je aangepaste groepen van pictogrammen maken die je vervolgens kunt kopiëren en plakken om veelgebruikte code binnen het project eenvoudig te beheren.

 

 
5. Auto ID voor je hardware

Je kunt Flowcode gebruiken voor elk ondersteund hardware platform: als je bijvoorbeeld een Arduino of een Raspberry Pi gebruikt, kun je je eigen board als directe ‘target’ voor je project instellen. En wanneer je E-blocks2-hardware gebruikt, kun je de hardware-boards die via USB op laptop of pc zijn aangesloten automatisch identificeren.

Gewoon proberen

De nieuwe Flowcode 8 biedt dus aanzienlijk meer mogelijkheden die erom schreeuwen geprobeerd te worden. Vooral de toevoeging van de nieuwe programmeermodi en het werken met C-code en flowcharts wekt indruk. De toegevoegde handigheidjes als het inklappen van de code en het maken van groepen vergemakkelijken het werken in de praktijk. En dat je nu direct een Arduino of Raspberry Pi als target kunt instellen, is natuurlijk een must in deze tijd.
 

Black Week ACTIE

Bestel Flowcode 8 tijdelijk met 30% korting op http://elektor.flowcode.co.uk. Gebruik kortingscode FLOWCODE30 in uw winkelwagen. Code geldig t/m Cyber Monday, 26 november 2018, 12.00 uur!
 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items