Full-HD DLP-chipset

1 februari 2017, 15:31
Full-HD DLP-chipset
Full-HD DLP-chipset
Texas Instruments introduceert onder de naam Pico een bijzonder kleine chipset voor toepassing in beamers, projectiedisplays, draagbare 'slimme' TV's en talloze andere toepassingen.

Wie is bang voor afkortingen?

De DLP3310 (digital light processing) is een zogeheten micro-opto-electromechanical systeem (MOEMS) spatial light modulator (SLM) – of anders uitgedrukt een digital micromirror device (DMD).
Ondanks de kleine afmetingen (het microspiegel-array heeft een diameter van slechts 0,33 inch of 8,38 mm) kan de chip een full-HD beeld (1920 x 1080 pixels) projecteren. De microspiegeltjes kunnen een beweging van ±17‹ maken en reageren dermate snel dat elk spiegeltje gedurende een beeldframe twee afzonderlijke, unieke pixels op het scherm kan projecteren. Het oppervlak van de microspiegeltjes bestaat uit aluminium en is polarisatie-onafhankelijk.

De chipset wordt gecompleteerd door een speciaal voor de DMD ontwikkelde controller (DLPC3437) en de DLPA3000 PMIC/LED-driver. Samen leveren ze een ongekend helder, scherp en levendig beeld (16 miljoen kleuren).
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items