Geïntegreerde industriële thermokoppel naar graden Celsius converter

8 september 2015, 00:01
Geïntegreerde industriële thermokoppel naar graden Celsius converter
Geïntegreerde industriële thermokoppel naar graden Celsius converter
Microchip introduceert het eerste thermokoppel-conditionerings-IC met nauwkeurige instrumentatie, een nauwkeurige temperatuursensor en een nauwkeurige A/D-converter met hoge resolutie, aangevuld met een rekenkundige bouwsteen die is voorgeprogrammeerd voor standaard thermokoppels.

De MCP9600 biedt de eerste plug-and-play oplossing voor het realiseren van thermokoppel-gebaseerde ontwerpen. Ontwerpers hoeven niet langer nauwkeurige instrumentatieschakelingen te realiseren om nauwkeurig de signalen op microvoltniveau van een thermokoppel te kunnen meten, en ook hoeven ze geen ADC schakelingen te ontwerpen voor nauwkeurige temperatuurberekeningen. Met de geïntegreerde koude-las compensatie van de MCP9600 is voor het berekenen van de ‘hete’ lastemperatuur van een thermokoppel niet langer thermische ontwerpkennis nodig voor het nauwkeurig meten van de referentietemperatuur van de ‘koude’ las van de thermokoppel.
Tot de andere eigenschappen van de MCP9600 behoren een temperatuur-data digitaal filter, dat de effecten van temperatuurschommelingen, systeemruis en elektromagnetische interferentie minimaliseert. Het IC is voorgeprogrammeerd met firmware voor de ondersteuning van een brede reeks standaard thermokoppels: K, J, T, N, S, E, B en R.

De MCP9600 wordt geleverd in een 20-pens mQFN behuizing met afmetingen van 5 x 5 mm.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items