Geïsoleerde stroommetingen met een ASIC in SO8-behuizing

9 augustus 2016, 00:00
Geïsoleerde stroommetingen met een ASIC in SO8-behuizing
Geïsoleerde stroommetingen met een ASIC in SO8-behuizing
LEM introduceert een nieuwe serie kleine geïntegreerde circuittransducers voor AC en DC geïsoleerde stroommetingen tot 100 kHz. Deze nieuwe componenten bieden volledige isolatie ondanks hun kleine afmetingen. Ze hebben een geïntegreerde primaire geleider voor nominale stroommetingen tot 20 A met een meetbereik dat 2,5 maal de nominale stroom omvat. Daarnaast kunnen ze hoge piekstromen verwerken tot 200 A gedurende korte tijd (1 ms).
 
De transducers uit de nieuwe GHS-serie worden met hun SO8-behuizing rechtstreeks op een printplaat gemonteerd. Dit beperkt de fabricagekosten en levert een aantrekkelijke ruimtebesparing op voor toepassingen die moeten woekeren met de beschikbare ruimte. De serie is bovendien eenvoudig te gebruiken omdat primaire geleiders met een lage weerstand in een ASIC geïntegreerd worden voor rechtstreekse stroommeting en consistente isolatieprestaties, terwijl de hoge kruipweg- en overslagafstanden hierbij gehandhaafd blijven. Alle modellen leveren een evenredige analoge uitgangsspanning met verschillende gevoeligheidsniveaus van 40 tot 80 mV/A met een nominale reactietijd van 5 µs.
 
GHS transducers zijn geen eenvoudige open-lus Hall-effect op een ASIC-gebaseerde transducers; de serie is ontworpen met unieke primaire geïntegreerde geleiders voor gradiënt metingen, wat een goede ongevoeligheid voor de externe velden oplevert die in toepassingen voor vermogenselektronica worden aangetroffen.
 
Meer info: www.lem.com/hq/en/content/view/609/126.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items