Dit Arduino e-book legt de basis voor het creëren van interactieve ‘Sound Machines’ met behulp van een standaard Arduino Uno-board. Maar alle kennis en code die hier wordt beschreven kan eenvoudig worden overgezet naar Arduino Mega, Arduino Mini of een ander lid van de Arduino-familie van 8-bitters. Onderaan dit artikel kunt u het boek downloaden.


Free Arduino E-Book: 8-bit Sound Generation by David Cuartielles

Oefening baart kunst!

Cuartielles legt alles uit wat u moet weten om 1-bit geluid af te spelen via een digitale pin op uw Arduino-board. U begint met de eenvoudigste manier om geluid te creëren – met een eenvoudige piëzobuzzer of een luidspreker. Vervolgens introduceert hij de Arduino Tone Library als een eenvoudiger manier om dezelfde functionaliteit te bereiken. Ten slotte laat hij u kennismaken met een geavanceerde techniek waarmee u korte geluiden kunt afspelen die als .wav-bestanden zijn opgeslagen.

Cuartielles laat de lezer kennismaken met een techniek die bekend staat als 1-bit delta-sigma D/A-omzetting. Maar laat u door de naam niet afschrikken. David presenteert de methoden en technologieën aan de hand van duidelijke voorbeelden. Iedereen kan alles gemakkelijk reproduceren met een minimale hoeveelheid onderdelen. Geniet van dit gratis Elektor/Arduino e-book!


Over dit Arduino e-boek van David Cuartielles

Sinds 2005 is David Cuartielles (1974, Zaragoza, Spanje) vooral bekend als mede-schepper van het beroemde Arduino-platform voor elektronisch prototypen. En hij is nieuwe boards en leermiddelen die de toepassingsmogelijkheden van Arduino uitbreiden blijven ontwikkelen. Om zijn activiteiten te verbreden, werkte David met Elektor samen aan didactische artikelen.

We hebben dit Arduino e-book gemaakt met een team van elektronica- en microcontroller-specialisten, en wel om diegenen die de technologiewereld betreden bij hun eerste schreden te ondersteunen met het bekende Arduino-platform. Dit was de eerste titel in de ‘Hands-On’-serie, waarin mede-oprichter van het Arduino-platform David Cuartielles laat zien hoe het board wordt geprogrammeerd en tot een 8-bit Sound Machine wordt gemaakt.


Update 2020: Elektor Helps

Sinds de COVID-19-crisis weten we dat veel engineers wereldwijd op zoek zijn naar interessante educatieve content. Daarom is Elektor begonnen met het Elektor Helps-initiatief om content, bereik en platform te delen met degenen die dit het hardst nodig hebben. Dit Arduino e-book is een van onze populairste uitgaven. Daarom maken we het nu gratis beschikbaar voor Elektor-lezers wereldwijd.