Gratis ‘nieuw’ artikel: Leidingen opsporen

14 februari 2020, 00:00
Gratis ‘nieuw’ artikel: Leidingen opsporen
Gratis ‘nieuw’ artikel: Leidingen opsporen
Deze week presenteren we u een wel heel erg goedkope manier om draden en kabels op te sporen die uit het zicht zijn weggewerkt. “Leidingen opsporen” is een Homelab-artikel, wat inhoudt dat het gepresenteerde materiaal veeleer bedoeld is u tot eigen experimenten aan te zetten en uw vaardigheden te vergroten, en niet als een beproefd ontwerp dat op een kant-en-klare Elektor-print kan worden opgebouwd.

Met behulp van een oude transistorradio op de langegolf als ontvanger en een signaalinjector rond een 556 die een 185kHz-signaal produceert, kunt u verborgen kabels gemakkelijk en betrouwbaar opsporen.

Ellke kabel, of die nu voor AC, DC of ‘onschuldige’ pulsen bedoeld is, moet tegen beschadigingen worden beschermd; dat betekent dat de locatie ervan met redelijke nauwkeurigheid bekend dient te zijn voordat iemand in de tuin begint te graven of in de muur gaat boren. Vandaar ons advies om een beetje tijd en moeite te investeren in de bouw van deze eenvoudige schakeling en weer eens naar de radio te luisteren.

Ga snel naar uw gratis artikel!

 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items