Gratis voor members: Video-cursus High-End Buizenversterkers 3

19 december 2016, 09:00
Buizenversterkers zijn in de hifi-wereld nog steeds letterlijk en figuurlijk een 'hot item'. In de masterclass 'High-End Buizenversterkers' gaat buizenspecialist ir. Menno van der Veen in op de voorspelbaarheid en waarneembaarheid van specificaties van buizenversterkers.

Aan bod komen modellen waarmee de eigenschappen van de buizenversterker tot aan de grenzen van het hoorbare domein (20Hz tot 20kHz) worden onderzocht. Hieruit volgen stabiliteitsvoorwaarden waar de versterker minstens aan moet voldoen.
Ook de koppeling tussen de eindbuizen en de uitgangstransformator wordt gemodelleerd. Daarbij ontstaan nieuwe inzichten in een uitzonderlijk soort vervorming: de dynamische dempingsfactor vervorming (DDFD).
Verder wordt het onderwerp tegenkoppeling besproken. In versterkers wordt vaak tegenkoppeling toegepast. Hoe moet dit optimaal en wat zijn de gehoormatige gevolgen?

Elektor-lezers bieden we deze complete Masterclass nu gratis (waarde 29,95 euro) aan in een aantal afleveringen. De complete Masterclass bestaat uit 4 delen.

U kunt nu de video van deel 3 hier bekijken >>

Tegenkoppeling
- Hoe tegenkoppeling wel goed kan gaan
- Opmerkelijke proeven in "het project"

Hieronder vindt u de bij deze Masterclass behorende download met de presentatie zelf, datasheets en documentatie over in de presentatie genoemde producten en onderwerpen.

Of klik hier voor de andere delen
Binnenkort volgt deel 4 van deze Masterclass!
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items