Grootste FPGA ter wereld

28 augustus 2019, 12:42
Grootste FPGA ter wereld
Grootste FPGA ter wereld
Xilinx heeft aangekondigd de grootste FPGA-apparaat ter wereld te hebben ontwikkeld. Met totaal 35 miljard transistors biedt de VU19P de hoogste logica-dichtheid en het hoogste I/O-aantallen van alle apparaten die ooit zijn geproduceerd. Het maakt de emulatie en prototyping van zelfs zeer krachtige en complexe ASIC's en SoC's mogelijk, bijvoorbeeld op het gebied van testen en meten, videoverwerking, kunstmatige intelligentie en luchtvaart.

Met zijn 9 miljoen systeemlogica-cellen zet de VU19P, die in een 16 nm-proces wordt geproduceerd, een nieuwe standaard voor FPGA's. De VU19P, die in een 16 nm-proces wordt geproduceerd, stelt nieuwe normen voor FPGA's. Hij biedt tot 1,5 terabit per seconde DDR4-geheugenbandbreedte en tot 4,5 terabit per seconde zendontvanger bandbreedte, evenals meer dan 2.000 I/O's voor gebruikers. Om de grootte van de FPGA in beeld te brengen: de chip "past" in 16 ARM Cortex-A9 CPU's. Het apparaat is 1,6 keer groter dan zijn voorganger, het grootste FPGA-apparaat in de industrie tot nu toe: de 20-nm Virtex UltraScale 440. De chip is 1,6 keer groter dan zijn voorganger: de 20-nm UltraScale 440.

De VU19P wordt ondersteund en gaat vergezeld van een uitgebreide set debug- en zichtbaarheidstools en IP. De FPGA zal vanaf het najaar van 2020 beschikbaar zijn.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items