Impression à main levée avec le kit 3D-Pen Simo
Is hij om te knutselen of om te leren?
U hoeft niet te kiezen: 3D Simo-kit is dat allebei!
Als het gaat om 3D-printen, denkt u zonder twijfel eerst aan een vrij ingewikkeld apparaat. En aan iets luidruchtigs. Niet aan een pen, waarmee u in drie dimensies en in verschillende kleuren zou kunnen tekenen!
Maar enige tijd geleden is er een 3D-gereedschap met kleine afmetingen verschenen in de wereld van de knutselaar. Het doet denken aan een klassiek lijmpistool.
Dit elektrische gereedschap is te vergelijken met een 3D-printer als een handboor met een kolomboormachine. En veel stiller!
Anders gezegd: een PLA-extruder die u in de hand kunt houden als een potlood, waarmee u met de hand kunt 3D-printen.

Gereedschap voor retoucheren en afwerken

Hij is ontworpen als een handgereedschap, licht en gemakkelijk te gebruiken, hij is bedoeld voor liefhebbers van 3D-printen, die graag het heft in eigen hand willen nemen, letterlijk en figuurlijk. Het is tegelijk een gereedschap om te retoucheren en af te werken, en een gereedschap om handmatig dingen te creëren. De afmetingen zijn 138 x 25 x 21 mm, en hij weegt niet meer dan enkele tientallen grammen. Hij wordt gevoed met 5 V via een USB-kabel die in staat is om 1,5 A te leveren.

Naar wens aan te passen en te personaliseren

Het hier voorgestelde model is ook een kit om zelf in elkaar te zetten. In onderstaande video kunt u zien dat dat ongeveer een kwartiertje werk kost. De hoofdprint is een Arduino Nano. De 3D Simo-kit is rechtenvrij: Alle ontwerpgegevens zijn gratis beschikbaar op GitHub, de printbestanden, de 3D-geprinte onderdelen en zelfs de software. Met andere woorden: alles is aanpasbaar en personaliseerbaar.
 

Met deze kit krijgt u niet alleen de beschikking over een 3D-pen voor handmatig tekenen, het is ook een object om mee te leren en te experimenten. Hij biedt ook de gelegenheid om meer te leren over het ontwerp en het programmeren van zo’n tool. Hij is dus ook interessant voor leraren en autodidacten.