Microchip University biedt je de gelegenheid om meer te leren over algemene onderwerpen van embedded control, maar ook over Microchip, Atmel en Microsemi producten. De cursus "Hello FPGA" is een korte inleiding tot FPGA's en tot Microchip's low-power FPGA portfolio. Hun aanbod strekt zich uit van ultra-low-power en low-density apparaten tot hun nieuwste mid-range-density PolarFire en PolarFire SoC families.

Een praktische aanpak van FPGA's

FPGA staat voor Field Programmable Gate Array en biedt een programmeerbare logische structuur die naar believen opnieuw geconfigureerd kan worden. FPGA's zijn krachtige componenten met veel mogelijkheden, maar veel mensen vinden het moeilijk om ermee te werken. Het is waar dat ontwerpen van programmeerbare logica het programmeren in een hardware definitie taal als VHDL of Verilog vereist, die eerst aangeleerd moet worden. Ook het simuleren van het ontwerp is geen gemakkelijke opgave en tenslotte vereist het toekennen van de in- en uitgangen aan fysieke pinnen ook enig denkwerk.

In deze webinar leiden Tim McCarthy (Microchip) en Clemens Valens (Elektor) je door de informatieve cursus. Ze behandelen de belangrijkste aspecten van de technologie, geven achtergrondinformatie, tonen verschillende video's uit de cursus, en gaan in deze video's dieper in op de inhoud.

Informatiebronnen



Vertaling: Hans Adams