Het is weer die tijd van het jaar...

27 april 2017, 00:00
Het is weer die tijd van het jaar... (beeld: Wikimedia Commons)
Het is weer die tijd van het jaar... (beeld: Wikimedia Commons)
Juist nu het wat warmer wordt en we gedurende de lange avonden graag buiten willen zijn, weten veel studenten dat er andere dingen moeten worden gedaan. Dit is namelijk ook de tijd dat er tot in de kleine uurtjes serieus voor examens moet worden gestudeerd. Het helpt om dit op een gestructureerde manier aan te pakken, maar als u ooit twijfelt of u uw tijd wel goed besteedt, dan kan dit u misschien de helpende hand bieden...

Onderzoekers van het laboratorium voor computerwetenschappen en kunstmatige intelligentie van het MIT hebben een reeks apps met de naam WaitSuite ontwikkeld, die is bedoeld om te voorkomen dat u kostbare tijd verspilt. De apps draaien continu op uw mobiele apparaat en detecteren wanneer er wordt gewacht op een WiFi-verbinding, de ontvangst van e-mails, een antwoord op een chatbericht, het arriveren van een lift, of het laden van een webpagina. Ze gebruiken deze momenten om een stukje van de leerstof op het scherm weer te geven. 

MIT-promovendus Carrie Cai, die de leiding heeft over dit project zegt hierover: “Stand-alone-apps zijn niet handig, omdat ze apart moeten worden geopend om een leeropdracht uit te voeren. WaitSuite is ‘embedded’ in uw lopende activiteiten zodat u eenvoudig iets kunt leren zonder te onderbreken waar u mee bezig bent.”

Het systeem ondersteunt op dit moment een taalcursus, waarbij de gebruikers van de berichten-app ‘WaitChatter’ van het systeem ongeveer vier nieuwe woorden per dag leren (57 woorden in twee weken). Cai merkte dat het systeem de gebruikers stimuleert om bij hun taak te blijven en niet af te dwalen om bijvoorbeeld sociale media te checken. Volgende maand zal er in Colorado een presentatie over het systeem worden gehouden tijdens de ACM CHI Conference on Human Factors in Computing Systems.

Het helpt absoluut om de leerstof in ‘hapklare brokken’ te verdelen, maar dit ziet er meer uit als een  reeks mini-kruimeltjes. Sommige gebruikers van het systeem hebben al aangegeven dat zij meer complexe informatie van het systeem willen hebben, zoals zinsbouw en woordgroepen, maar het staat nog te bezien of het systeem hier geschikt voor is.

Wat doet u als uw pc of smartphone uw kostbare tijd steelt en schijnbaar niets anders doet dan een zandloper weergeven? 

Kopillustratie: WikiMedia Commons
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items