Het nieuwste IC van SiTune Corporation, de STN6522, is een dubbele tunerchip met twee in- en uitgangen die tegelijkertijd zowel satellietsignalen als kabel/ethersignalen kan verwerken. De STN6522 is geschikt voor ontvangst van satellietsignalen tussen 950 en 2150 MHz en kabel/ethersignalen in het UHF/VHF-gebied tussen 44 en 1002 MHz.

Met zijn geïntegreerde LNA en door het ontbreken van de HF-schakelaar voor omschakeling tussen twee tuners zorgt de STN6522 in de groeiende markt voor hybride satelliet- en kabel/ether-settopboxen (STB’s) voor verlaging van het energieverbruik en vermindering van het aantal onderdelen. Bij tv’s met meerdere 3T/3S-modules maakt de STN6522 time-shift mogelijk. Met deze populaire functie kunnen automatisch alle programma’s van een aantal tv-kanalen over een glijdende periode van een week worden opgenomen.

STB’s met de STN6522 kunnen tegelijkertijd zowel satelliet- als kabel/ethersignalen verwerken zodat het ene kanaal kan worden bekeken terwijl het andere kanaal wordt opgenomen of naar een ander apparaat wordt gestreamd. Met 3T/3S kan een gebruiker drie kabel/etherkanalen en drie satellietkanalen tegelijk ontvangen. Hiermee biedt de STN6522 interessante mogelijkheden, maar dan moeten al die programma’s wel interessant genoeg zijn om te worden vastgelegd…