Hulp gevraagd: haal deze zak even op (van de maan)

1 november 2017, 13:59
Hulp gevraagd: haal deze zak even op (van de maan)
Hulp gevraagd: haal deze zak even op (van de maan)
Op dit nieuwskanaal rapporteerden we eerder over een serieus verzoek om hulp van NASA voor het ontwikkelen van een tricorder voor gebruik buiten de aarde. Enkele lezers van ons e-zine hebben daarop gereageerd en zijn op dit moment misschien wel op weg naar Florida. Of ons eerdere bericht ook de aanleiding was voor MoonMission 2030 weten we niet. MoonMission 2030 is een nieuw initiatief van een Nederlandse studentenorganisatie, waar ook NASA weer bij betrokken is. NASA heeft zichzelf namelijk mooi voor schut gezet. Beter gezegd: de hele mensheid staat hier voor schut.


 
Alles wat MoonMission2030 wil is een plastic zak opruimen. Het feit dat die zak op de maan ligt maakt de zaak iets ingewikkelder. Hij is achtergelaten na de landing van één van de Apollo-missies en werd zo één van de vele overblijfselen van de menselijke aanwezigheid op de maan. Afval, zoals we dat op allerlei plekken in de ruimte achterlaten. De plastic zak is gebruikt als afdekking voor de LRRR, een apparaat dat is gebruikt om veel waardevolle informatie over de positie en baan van de maan te verzamelen.
Het echte doel van Moonmission 2030 is het combineren van (1) ruimtereizen en (2) zorgen voor het milieu. Ze willen hiermee mensen uitdagen om nieuwe manieren te vinden om die twee doelen vooruit te helpen. De reis naar de maan heeft een symbolische betekenis: als we een beetje kunnen opruimen op de maan (sorry, NASA), dan kan het niet zo moeilijk zijn om dat ook op aarde te doen.

MOONMISSION 2030 zoekt daarom hulp en vrijwilligers voor technische ondersteuning op het gebied van hardware / software / datacommunicatie. Ze zoeken ook CubeSat-experts.

Email: arnout@moonmission2030.com
Facebook: facebook.com/moonmission2030
Twitter: @moonmission2030
(Stuur geen post naar NASA t.a.v. MoonMission 2030)
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items