Internet op een chip

19 juni 2014, 22:00
Internet op een chip
Internet op een chip

Texas Instruments introduceert twee nieuwe IC’s in de SimpleLink WiFi-reeks, waarmee vrijwel ieder apparaat eenvoudig en energiezuinig op het Internet-of-Things (IoT) kan worden aangesloten. Met de CC3100 wordt WiFi-connectiviteit aan bestaande microcontrollers toegevoegd, terwijl de CC3200 naast de WiFi-functies ook een geïntegreerde ARM Cortex-M4 MCU bevat.  Voor ontwikkelaars zijn er verschillende kits, software-tools en toepassingsvoorbeelden beschikbaar.

De CC3100 beschikt over volledige 802.11 b/g/n-functionaliteit, een geïntegreerde TCP/IP-stack, HTTP-server en een krachtige hardware-encryptie-engine. Low-power radio-modi zorgen voor een laag energieverbruik. Door de zeer kleine MCU-driver is de chip ook geschikt voor gebruik met eenvoudige microcontrollers.
Door de geïntegreerde ARM Cortex-M4 MCU maakt de CC3200 het mogelijk om met slechts één chip een complete toepassing te ontwikkelen. De chip bevat een geïntegreerde seriële flash-bootloader, 4-kanaals 12-bits A/D-converters en verschillende interfaces zoals I²S/PCM, UART, SPI en I²C. Ook is er een parallelle camera-interface voor internet-cameratoepassingen.

De nieuwe IC’s zijn met ingang van het derde kwartaal van 2014 leverbaar. In de maand juli komen productie-samples beschikbaar.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items