IoT in overvloed met de slimme radiatorkraan

6 september 2017, 13:25
IoT in overvloed met de slimme radiatorkraan
IoT in overvloed met de slimme radiatorkraan
Het van oorspong Franse bedrijf Netatmo heeft een nieuw product toegevoegd aan haar domotica-assortiment: een IoT-radiatorkraan. Ze claimen dat dit product gebruikers helpt om veel energie te besparen (tot wel 37%) bij de verwarming van de woning door de warmte te regelen per kamer.

Netatmo heeft eerder producten als slimme bewakingscamera’s en klimaatregelaars op de markt gebracht. Ze stellen dat de nieuwe Smart Valve op iedere radiator kan worden gemonteerd. Met deze slimme kraan kan voor elke ruimte een apart verwarmingsrooster worden geprogrammeerd, afgestemd op de behoeften van de bewoners. De gebruikers kunnen ook de temperatuur in elke ruimte in huis aanpassen met een app.

De radiatorkranen hebben ook allerlei functies die helpen om energie te besparen: ze kunnen bijvoorbeeld detecteren wanneer er een raam open is en dan de radiator uitschakelen; ze kunnen ook rekening houden met externe factoren, zoals het weer, voor de optimale instelling van de verwarming in een kamer.

Netatmo zegt alle elektronica en embedded software zelf te hebben ontworpen. De kranen zouden compatibel zijn met Apple’s Homekit domoticatechnologie en Google Home.

 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items