Denkt u ook dat er in Europa te weinig ingenieurs zijn? Technologie op zich is niet interessant. U moet er ook belangstelling voor wekken. De “STEM Box” is een speciaal kickstarter-project voor dit doel – een soort elektronica-bouwdoos voor talloze interessante projecten.

In deze video ziet u waar het bij de STEM Box om gaat:


 
Video STEM-BOX. Quelle: CircuitMess


Nu u weet dat het niet om een éénmalig product gaat, maar dat fabrikant CircuitMess van plan is om elke drie maanden een nieuw project in de serie uit te brengen, moeten we opmerken dat CircuitMess tot op heden al meerdere succesvolle Kickstarter-projecten op de markt heeft gebracht en zijn sponsors niet heeft teleugesteld.


De bouwdozen betreffen heel moderne technologie: van microcontroller-programmering tot elektronica en machinaal leren tot spraakherkenning en AI. Met andere woorden: een best wel veeleisend programma. De bouwdozen zijn door CircuitMess met kinderen geoptimaliseerd voor kinderen – maar zeker niet alléén voor kinderen.

Het gaat hier dus om een soort technologie-abonnement voor kinderen, tieners en allen die jong van hart zijn gebleven. Met deze praktijk-leerpakketten kunnen ouders en/of leerkrachten een blijvende interesse wekken voor technologie, omdat het niet om een eenmalig speeltje gaat maar gebaseerd is op continuïteit. U kunt hiermee leren en tegelijk plezier hebben – en het levert ook nog eens praktisch bruikbare apparaten op. Een ‘speel’goed-abonnement dat belooft een diepe indruk te maken!
 


Dit is de link naar de Kickstarter-campagne.