Kleinste cameramodule voor mobiele apparatuur

17 mei 2016, 11:10
Kleinste cameramodule voor mobiele apparatuur
Kleinste cameramodule voor mobiele apparatuur
Nidec Copal, 's werelds grootste fabrikant van camerasluiters, heeft de kleinste, dunste en lichtste cameramodule voor mobiele apparaten ontwikkeld. Ze is slechts 8,5x8,5x4,2 mm groot en weegt 0,57 g. De nieuwe cameramodule is ongeveer half zo groot als de vorige module van Nidec Copal.

De nieuwe cameramodule bevat een 16-Mpixel CMOS-beeldsensor met een grootte van 1/3,1 inch en een pixelgrootte van 1,0 µm. De brandpuntsafstand bedraagt 3,6 mm en de lichtsterke lens heeft een maximale opening van F1.9. De module is voorzien van een autofocus-functie en het scherpstelbereik loopt van 10 cm tot oneindig. De serieproductie van de nieuwe module is gepland voor de herfst van 2016.

Nidec Copal, beter bekend als Copal, is een Japanse fabrikant van optische, elektronische en mechanische apparatuur, voornamelijk voor de fotografische industrie. Copal begon in 1946 met de kleinschalige productie van fotografische sluiters en deze werden in bijna alle Japanse camera's toegepast. Deze sluiters zijn nog steeds een van de meest bekende producten van het bedrijf.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items