Kleinste DC/DC-converter voor 10 A

23 mei 2016, 14:52
Kleinste DC/DC-converter voor 10 A
Kleinste DC/DC-converter voor 10 A
Texas Instruments heeft de eerste stepdown-converter voor het voeden van laagspanningsschakelingen vanuit een 12-V-spanning voorgesteld met een behuizing die zo klein is dat ze een stroomdichtheid van meer dan 50 A/cm3 haalt, vier keer hoger dan alle andere op dit moment verkrijgbare 12-V-converters.

De TPS54A20 beschikt over een unieke twee-fase serie-condensator DC/DC buck-topologie die een geschakeld-condensator circuit met een multifase buck-converter combineert. Deze combinatie zorgt voor een efficiënte werking op een hoge frequentie en maakt de totale schakeling tot zeven keer kleiner dan conventionele omzetters.

De bijzondere topologie van de TPS54A20 maakt hoogfrequent-gebruik tot 5 MHz per fase mogelijk zonder speciale magnetische materialen of halfgeleiders. De ingangsspanning mag tussen 8 en 14 V liggen, de uitgangsspanning kan worden ingesteld tussen 0,5 en 2 V. De schakelfrequentie kan worden gekozen tussen 4 en 10 MHz. Het IC wordt geleverd in een thermisch geoptimaliseerde 20-pens HotRod-QFN-behuizing van slechts 3,5x4x1 mm.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items