Klokgenerator-IC levert 12 verschillende frequenties

12 maart 2015, 23:00
Klokgenerator-IC levert 12 verschillende frequenties
Klokgenerator-IC levert 12 verschillende frequenties

Cypress Semiconductor introduceert de CY27410, een klokgenerator-IC dat twaalf afzonderlijk programmeerbare frequenties levert. De chip ondersteunt spread-spectrum en is met een hoogste frequentie van 700 MHz en een fasejitter van 0,7 ps zeer geschikt voor toepassing in apparaten waarin verschillende protocollen zoals PCIe 3.0, SATA 2.0, 10GbE en USB 3.0 tegelijkertijd worden gebruikt.

De chip bevat vier PLL’s die iedere gewenste frequentie met een synthesefout van 0 ppm kunnen leveren. Elke PLL wordt gevolgd door vier delers die met elkaar zijn gesynchroniseerd zodat er een vaste faserelatie tussen de verschillende deelfrequenties bestaat. De klokgenerator kan worden aangestuurd door een kristal met een frequentie tussen 8 en 48 MHz of een referentieklok (8 tot 250 MHz LVCMOS; 8 tot 700 MHz differentieel). De chip kan via een I2C-interface on-board worden geprogrammeerd. Er kunnen maximaal acht verschillende configuratie-instellingen in het interne geheugen worden opgeslagen die via externe digitale stuurpennen kunnen worden geselecteerd. Het IC beschikt over 12 asymmetrische klokuitgangen of 8 differentiële uitgangsparen die kunnen worden geconfigureerd als HCSL-, LVPECL-, LVDS-, CML- of LVCMOS-uitgangen.

Voor het eenvoudig instellen van de gewenste frequenties en het controleren van de goede werking levert de fabrikant een evaluatiekit (CY3679) en programmeersoftware (CyClockWizard 2.0).

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items