LEGO-motoren aansturen met de Raspberry Pi

4 augustus 2016, 08:40
Dit uitbreidingsboard voor de Raspberry Pi heeft vier motor-besturingsuitgangen voor krachtige  LEGO EV3 Mindstorms motoren en 16 gebufferde I/O-aansluitingen. De HAT (Hardware Attached on Top) voldoet aan specifieke regels en wordt automatisch herkend als deze op de Pi wordt aangesloten. Hierbij worden de GPIO’s en drivers voor het board automatisch geconfigureerd wat het gebruik ervan een stuk makkelijker maakt! 
Als een motor draait worden er door ingebouwde optische encoders pulsen gegenereerd. Met dit feedback-signaal kunnen de snelheid en de positie van de motoras worden bepaald waardoor de besturing met een nauwkeurigheid van één graad kan plaatsvinden. 
Via twee MCP23008 I/O-expanders kunnen verschillende soorten sensors en actuators – niet alleen van LEGO – op de I2C-bus van de RPi worden aangesloten. Met de Raspberry Pi kunnen onder andere toetsenbord, muis, camera, WiFi, Bluetooth, Ethernet en een display aan uw ontwerp worden toegevoegd. Voor meer complexe besturingen van uw LEGO-projecten kunnen verschillende RPi-modules worden gecombineerd. 
Programmeren is mogelijk in talen zoals C en Python.
 

Elektor LABS: Raspberry Pi goes LEGO!   |   Elektor SHOP:  LEGO RPI BOARD (159010-91)

 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items