Magnetische latch/switch-sensoren gaan samenwonen

3 juli 2017, 10:39
Magnetische latch/switch-sensoren gaan samenwonen
Magnetische latch/switch-sensoren gaan samenwonen
Stel, je hebt twee magnetische latch/switch-sensoren in behuizingen met drie pennen. Wat krijg je als die twee sensoren in één behuizing plaatst? Inderdaad, een dubbele magnetische latch/switch-sensor in een behuizing met vier pennen. Dat klinkt niet zo spannend, maar wat als we u vertellen dat er in die behuizing dus twee aparte silicium-dies zitten? Nog steeds niet onder de indruk? Nou, volgens de fabrikant van deze nieuwe sensoren zou u dat wel moeten zijn.

Melexis claimt dat haar nieuwe, tweede generatie, programmeerbare Hall-sensoren de eerste ter wereld zijn, die gebruik maken van twee silicium-dies in één behuizing en dat dat een grote vooruitgang in magnetische sensortechnologie is. Het combineren van twee dies levert niet alleen redundantie op, wat belangrijk is voor de automotive-industrie, het biedt ook een betere nauwkeurigheid, omdat de gevoelige punten dichter bij elkaar zitten dan mogelijk zou zijn met twee aparte sensoren.

De eerste producten die werken met deze nieuwe vorm van samenwonen zijn de MLX92292, die niet alleen orthogonale maar ook laterale magnetische velden kan detecteren, en de MLX92232. Beide hebben een geïntegreerde spanningsregelaar, Hall-sensor functionaliteit (met een geavanceerd offset-compensatiesysteem) en een open-drain-output in een 4-pens THT -behuizing (MLX92293) of een 8-pens SMT DUS-8-behuizing (MLX92292).

Bron van de afbeelding: Melexis
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items