Still from KainkaLabs video with Mastech MS8911 SMD LCR-Tweezers
Beeld uit de KainkaLabs-video met
de Mastech MS8911 SMD LCR-Tweezers
Elektor Labs biedt een steeds grotere keuze aan laboratoriumapparatuur voor de moderne, actieve en kwaliteitsbewuste elektronicaliefhebber in de webshop.
Het assortiment is erop gericht om het nuttige met het... redelijke te verenigen. Of we het nu willen of niet, de prijs van de apparatuur in een lab is afhankelijk van de portemonnee van de persoon die ervoor moet betalen. We moeten bij de selectie vaak kiezen tussen wensen die niet met elkaar te combineren zijn. Prijsverschillen in de orde van grootte van 1:10 voor wat wordt beweerd "vergelijkbare" apparatuur te zijn, zijn niet ongewoon. Daarom is het oordeel van onze lezers en andere ervaringsdeskundigen voor ons van onschatbare waarde.

SMD LCR-Tweezers

Daarom gaat de video van deze week over een gebruiker die werd verleid door de Mastech MS8911 die onlangs werd gepresenteerd door Elektor. Roger, van KainkaLabs, heeft deze LCR meter op zijn eigen manier getest voor de camera. Dat begint in de video bij 12:18. Maar in de twaalf minuten die daaraan voorafgaan, bespreekt de auteur zijn aanpak. En dat is ook interessant. 
 

Als u geen tijd hebt om deze video helemaal te bekijken, weet dan in elk geval dat de conclusie luidt:
"Dit apparaat bevalt goed, ook al zijn er wat kleine minpuntjes. Het is opmerkelijk dat u voor deze prijs niet alleen een echte dual-display LCR-meter in handen krijgt. U kunt ook nog eens kiezen uit verschillende meetfrequenties en een RMS-testspanning van naar keuze 0,1 V of 0,5 V.
 [...] De Mastech MS8911 verdient een plaatsje in de gereedschapskist van serieuze amateurs en zelfs semi-professionals in de elektronica."