Maxim Integrated en Elektor zijn verheugd de winnaars van de MAX78000 AI Design Contest aan te kondigen! Technici van over de hele wereld implementeerden de Maxim Integrated ultra-low-power MAX78000 microcontroller in een project en deelden dit via het Elektor Labs platform. In totaal werden bijna 40 innovatieve projecten ingediend. Een overzicht van alle deelnemende projecten vind je hier.
 
MAX78000 AI design contest winners

Winnaars van de MAX78000 AI-ontwerpwedstrijd

Een team van Maxim's MAX78000-experts beoordeelde de projecten en maakte een shortlist die vervolgens werd overhandigd aan het hoofd van de jury, professor Terence O'Donnell van de School of Electrical and Electronic Engineering in de University College in Dublin (Ierland). Het was aan hem om tot een definitief oordeel te komen. Proficiat aan de winnaars! En een speciale dank aan iedereen die heeft meegedaan.


Eerste prijs (€ 2.000): anomaliedetectiesysteem voor IoT met behulp van de MAX78000

Geplaatst door Cathal Kelly, Dominic Lightbody en Duc Minh Ngo (Cork, Ierland)

Professor Terence O'Donnell: “Dit innovatieve project implementeert verschillende oplossingen voor de zeer actuele kwestie van IoT-cyberbeveiliging. De benaderingen zijn gebaseerd op anomaliedetectie op netwerkniveau en anomaliedetectie in de stroomverbruiksignatuur. Het project vertoont een hoge mate van technische complexiteit met een zeer complete set resultaten.“

Klik hier om het winnende project te bekijken


Tweede prijs (€ 1.000): op CNN gebaseerd intelligent voertuig voor detectie van boutfouten voor spoorwegsysteem

Geplaatst door Zhu Qingyang (Beijing, China)

Professor O'Donnell: “Een innovatief project dat het gebruik van de MAX78000 demonstreert voor het detecteren van boutbreuken in hogesnelheidstreinen via beeldherkenning. Indrukwekkende uitvoering van de MAX78000 gecombineerd met een microprocessor-gestuurd modelvoertuig voor het verzamelen van beelden.“

Klik hier om het project te bekijken


Derde prijs (€ 500): batterijloze langeafstands-smartcamera voor gezichtsdetectie

Geplaatst door Marco Giordano (Zürich, Zwitserland)

Professor O'Donnell: "Dit interessante project demonstreert het gebruik van de MAX78000 voor gezichtsdetectie op afstand, die het MAX78000-bord combineert met een LoRa draadloze zender en een energiebeheersysteem om een ​​batterijloze werking te bereiken. De speciale nadruk ligt op een batterijloze werking met laag vermogen is een mooie eigenschap."

Klik hier om het project te bekijken

Meer over de MAX78000

Meer weten over de MAX78000? Klik hier voor enkele nuttige links!
 
MAX78000 FTHR development platform
Het compacte Maxim Integrated MAX78000FTHR-ontwikkelplatform
  Vertaling: Hans Adams