micro:bit van de BBC eindelijk beschikbaar voor schoolkinderen

24 maart 2016, 12:40
micro:bit van de BBC eindelijk beschikbaar voor schoolkinderen
micro:bit van de BBC eindelijk beschikbaar voor schoolkinderen
Na vele maanden vertraging is de BBC eindelijk gestart met het uitdelen van haar micro:bit-boards aan scholen, leraren en kinderen. De micro:bit is een kleine microcontrollerkaart bedoeld om programmeren te leren aan 11 jaar oude schoolkinderen. Ongeveer één miljoen van deze kaarten worden gratis weggegeven. Als alles volgens plan verloopt, zal de kaart later ook te koop zijn in de detailhandel.

De micro:bit-kaart is gebaseerd op een Nordic ARM Cortex-M0+ processor met Bluetooth-functionaliteit. Naast deze coole processor heeft de kaart ook een 5x5 LED-matrix met aanraaksensoren, een versnellingsopnemer, een kompas en twee drukknoppen. Een uitbreidingsconnector geeft toegang tot de I2C bus, de drukknoppen en verschillende I/O-pennen. Vijf extra grote aansluitpunten voor banaanstekkers zijn verbonden met drie I/O pennen en de voeding. De mbed-compatibele kaart kan worden geprogrammeerd in verschillende programmeertalen, van Blockly tot C++, alles met ondersteuning via een website.
 


Aangezien de meeste mensen niet zo veel belangstelling hebben voor microcontroller-ontwikkelkaarten, hoe cool of gaaf ze ook zijn, zullen veel van deze kaartjes uiteindelijk terechtkomen op eBay of ergens in een la. Dat betekent dat het voor knutselaars niet zo moeilijk zou moeten zijn om er binnenkort één op de kop te tikken.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items