Harry Baggen

Miniatuur DC/DC-converter met geïntegreerde spoel

26 november 2014, 23:05
Miniatuur DC/DC-converter met geïntegreerde spoel
Miniatuur DC/DC-converter met geïntegreerde spoel

De Japanse fabrikant Torex presenteert een serie zeer kleine step-down-converters met afmetingen van 2,5 x 2,0 x 1,0 mm, waarbij de spoel reeds in de behuizing is geïntegreerd. De micro-DC/DC-converters van de series XCL210/XCL220 kunnen uitgangsstromen tot 1 A leveren en ze hebben zeer lage EMI-waarden. Daardoor zijn ze ook bijzonder geschikt voor het voeden van geminiaturiseerde HF-schakelingen. De converters hebben een hoog rendement en het stoorniveau aan de uitgang is kleiner dan 10 mV.

Volgens Torex biedt de integratie van de spoel in de behuizing een aantal voordelen: Er wordt minder stoorstraling geproduceerd en de print-layout wordt eenvoudiger. Bovendien wordt de print ook kleiner door de miniatuur afmetingen van de converter. De uitgangsspanningen worden intern ingesteld op waarden van 0,8 tot 3,6 V in 50-mV-stappen. De nauwkeurigheid is ±2,0%. Het type XCL219 maakt gebruik van PWM met een vaste frequentie, het type XCL220 bezit een automatische PWM/PFM-omschakeling voor een snelle reactie bij belastingsveranderingen en een hoog rendement over het gehele belastingsbereik.

Dankzij de Constant-ON-time-architectuur worden korte belastingspieken snel weggeregeld. Door middel van HiSAT-COT wordt de verandering van de schakelfrequentie bij belastings- en ingangsspanningsvariaties gering gehouden. De converters zijn geschikt voor ingangsspanningen tussen 2,5 en 5,5 V, de ruststroom bedraagt slechts 25 µA.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items