Miniatuur NiMH-lader/ontvanger voor hoorapparaten

17 december 2015, 16:49
Miniatuur NiMH-lader/ontvanger voor hoorapparaten
Miniatuur NiMH-lader/ontvanger voor hoorapparaten
Linear Technology heeft zijn serie draadloze acculader-IC's uitgebreid met de LTC4123. Dit IC combineert een 30 mW draadloze ontvanger met een lineaire constante-stroom/constante-spanning lader voor NiMH-accu's, zoals de Varta power one ACCU plus serie. Met behulp van een externe LC-resonantiekring kan de LTC4123 draadloos energie ontvangen van een magnetisch veld dat wordt opgewekt door een zendspoel. Een geïntegreerd power-management-circuit zet de ontvangen wisselstroom om in een gelijkstroom die nodig is om de accu op te laden. 

De mogelijkheid om draadloos op te laden met de LTC4123 maakt het mogelijk het hoorapparaat of ander product volledig af te dichten en ook vervalt de noodzaak om regelmatig batterijen te verwisselen. Een Zn-Air (zink-lucht) detectiesysteem maakt het mogelijk om in een apparaat te werken met zowel oplaadbare NiMH-accu's als primaire Zn-Air batterijen. Beide typen batterijtypen kunnen de ASIC van een gehoorapparaat rechtstreeks van spanning voorzien zonder dat er een extra spanningsconversie nodig is. 

Enkele eigenschappen van de LTC4123 op een rijtje: programmeerbare laadstroom tot 25 mA, laden van een enkele 1,5-V-cel met ±0,5% nauwkeurigheid, laadtoestand-indicatie en een ingebouwde veiligheidstimer voor laadtijdbeperking. De laadspanning is temperatuur-gecompenseerd en beschermt de NiMH-accu tegen overladen. De LTC4123 voorkomt opladen als de accu's verkeerd zijn geplaatst en pauzeert het opladen als de temperatuur te laag of te hoog is. De LTC4123 is gehuisvest in een zeer compacte, low profile (0,75 mm) 6-pens DFN-behuizing van 2 mm x 2 mm met een metalen pad aan de achterzijde voor optimale thermische prestaties.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items