Infineon introduceert de TLI4970, een miniatuur-stroomsensor die zes keer minder printoppervlak inneemt dan vergelijkbare sensoren. Met de nieuwe sensor kunnen gelijk- en wisselstromen tot ±50 A worden gemeten. Externe kalibratie is niet nodig, en door de ingebouwde strooiveldonderdrukking is de sensor ongevoelig voor externe magneetvelden. De TLI4970 beschikt over extra functies zoals overstroomdetectie met instelbare drempel en een vertragingstijd van minder dan 3 µs. De TLI 4970 is zeer geschikt voor toepassing in zonnepaneel-inverters, laadapparaten, voedingen, elektrische aandrijvingen en energiezuinige LED-verlichtingsarmaturen.

Bij de TLI4970 wordt het magnetisch veld van een stroomvoerende geleider met behulp van een Hall-sensor gemeten. Het toegepaste differentiële meetprincipe voorkomt beïnvloeding door externe magneetvelden en beperkt hiermee de offset tot slechts 25 mA. Door zowel de temperatuur als de mechanische belasting continu te meten kan de sensor de hierdoor ontstane meetafwijkingen voortdurend compenseren. Doordat de stroomvoerende geleider in de SMD-behuizing is geïntegreerd kan de sensor volledig gekalibreerd worden geleverd. De TLI4970 is een van de eerste stroomsensoren die de meetwaarden via de SPI-interface verzendt. Zowel de verschilversterkers als de filters en circuits voor digitale signaalverwerking zijn volledig geïntegreerd waardoor galvanisch gescheiden metingen mogelijk zijn bij bedrijfsspanningen  tot 600 V (testspanning 3.600 V). 

De nieuwe sensor wordt geleverd in een TISON (Thin Interstitial Small Outline No leads) SMD-behuizing met afmetingen van 7x7x1 mm.