MS HoloLens, voor het computergebruik van de toekomst (zeggen ze)

2 maart 2016, 13:00
Microsoft HoloLens bundel, bekeken door een niet-VR-bril
Microsoft HoloLens bundel, bekeken door een niet-VR-bril
De HTC Vive is niet het enige apparaat in de recente VR-headset-gekte: Microsoft heeft de inschrijving geopend (!) voor de HoloLens Developer Edition. Windows Insiders kunnen inschrijven op twee exemplaren voor de prijs van zo’n $3.000 per stuk. MS heeft aangekondigd op 30 maart met de levering te starten. 

De HoloLens bundel bevat een headset met etui, een Bluetooth controller, een netadapter en een reserve-neusbrug. Microsoft belooft dat de eerste ontwikkelaars via de Windows Store onmiddellijk toegang zullen krijgen tot honderden UWP-apps – waaronder bekende apps zoals OneDrive, Maps, Remote Desktop, People, Movies & TV, Groove Music and Microsoft Office apps.

De techniek: Hololens wordt bestuurd door de Microsoft Holographic Processing Unit (HPU) en Intel 32-bits architectuur. Het apparaat beschikt over 2 GB RAM en 64 GB opslagruimte. De accu gaat bij continugebruik 2 – 3 uur mee en de headset weegt net iets minder dan 580 g. 

Tijdens de Windows10-presentatie van vorig jaar werd de HoloLens voor ‘het computergebruik van de toekomst’ aangeprezen. Het apparaat zou volgens zeggen beter zijn dan Google Glass, Oculus Rift, Nintendo Wii U, en de RoboCop-helm. Virtuele werkelijkheid of echte werkelijkheid: Zien is geloven en misschien is de extra neusbrug wel voor Pinocchio…
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items