nanoPower boostregulator helpt levensduur batterijen verlengen

23 maart 2017, 00:00
Foto © Maxim
Foto © Maxim
Ontwerpers van wearables, fitness-monitors, IoT-applicaties, mobiele en wat voor connected apparaatjes dan ook werken zich drie slagen in de rondte om de batterij-levensduur van de nieuwste generatie producten zoveel mogelijk te verlengen – en dat wordt steeds moeilijker naarmate er meer functies en meer snelheid in een steeds kleinere behuizing moeten worden gepropt. Voedingsoplossingen voor deze problemen vereisen een hoge mate van integratie en een ontwerp dat vooral de ruststrom minimaliseert.

Met het momenteel hoogste rendement en de laagste ruststroom IQ van slechts 300 nA maakt de  nieuwe MAX17222 nanoPower boostregulator van Maxim in wearables en IoT-applicaties bij een minimale vormfactor een maximale batterij-levensduur mogelijk. Het IC werkt met een ingangsspanning van 0,4...5,5 V (de ingangsstroombegrenzing ligt bij 500 mA) en levert een uitgangsspanning van 1,8...5 V. Het rendement bedraagt maximaal 95% (piek).

Blokschema van de MAX17222.
Niet alleen heeft de MAX17222 een extreem lage ruststroom, ook de uitschakelstroom is minimaal. In de True Shutdown-modus vormt de minuscule stroomopname van 0,5 nA nauwelijks nog een belasting voor de batterij; deze stroom is zo gering dat in veel gevallen een externe aan/uit-schakelaar overbodig zal zijn. Voor een complete voedingsoplossing heeft de MAX17222 slechts een enkele weerstand en een klein uitgangsfilter nodig. Het IC meet 2 x 2 mm (6-pens µDFN-behuizing).

 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items