Niet-verstemmende 2,4GHz-antenne

11 december 2017, 15:37
Niet-verstemmende 2,4GHz-antenne Afbeelding: Antenova
Niet-verstemmende 2,4GHz-antenne Afbeelding: Antenova
Antennes zijn voor veel elektronici zwarte magie. Als ze dan ook nog te horen krijgen dat antennes verstemd kunnen raken als er metaal in de buurt komt, is dat een reden temeer om al die “HF-toverij” maar over te laten aan de specialisten. En dat kunt u gerust doen.
 
Antenova, winnaar van een Elektra 2017-award, komt nu met een 2,4GHz-antenne die niet verstemd raakt bij gebruik op metalen oppervlakken of in producten met een grotendeels metalen behuizing.  De antennes uit hun ‘Reflector’-serie bestaan uit twee onderling geïsoleerde lagen. De ene laag dient daarbij als HF-afscherming voor de andere. Daardoor kan de antenne op elk denkbaar materiaal worden geplaatst. Hij zal de HF-energie effectief uitstralen in de richting weg van het basismateriaal.
 
Een voorbeeld van een antenne uit de nieuwe serie is de Zenon SR4W030 2,4GHz-antenne voor Bluetooth, WiFi, ZigBee en ISM. De afmetingen zijn 23 mm x 16 mm x 1,6 mm. Hij wordt gefabriceerd uit stijf FR4-laminaat en heeft een aansluitkabel met een dikte van 1,13 mm en een IPEX MHF-connector. De antenne is leverbaar in twee standaardlengtes: 100 mm en 150 mm. De antenne is voorzien van een zelfklevend bevestigingsvlak en kan worden ingezet in nieuwe ontwerpen of achteraf worden toegevoegd aan een bestaand ontwerp. Afstemmen of aanpassen is niet nodig.
 
Hadden de makers van mijn Lenovo U410-PC dit maar geweten in 2012… Door de rare manier waarop de Atheros HF-module erin is geplaatst, levert deze (voor de rest uitstekend werkende laptop) erbarmelijke WiFi-prestaties. Voor mij zit er niets anders op dan dicht bij de router te gaan zitten.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items