Nieuw boek over akoestiek bij optredens

14 februari 2018, 12:06

Iedereen weet dat een goede akoestiek essentieel is voor het genieten van muziek en het verstaan van spraak in ruimtes waar wordt opgetreden. Gebouwen met een slechte akoestiek zijn helaas eerder regel dan uitzondering. En toch is akoestiek geen zwarte magie: het is een goed begrepen onderwerp en als de juiste methodes worden toegepast, kan dat leiden tot uitstekende, voorspelbare resultaten.

Basiskennis van akoestiek helpt eigenaren van gebouwen, theatermanagers, muziekleraren, artiesten en andere professionals om hun doel te bereiken: een uitstekende akoestiek. Artiesten met een basiskennis van akoestiek kunnen het beste maken van de akoestiek van de ruimte waarin ze optreden.

Acoustics In Performance

Elektor publiceert een nieuw boek: Acoustics in Performance. Het is geschreven door Richard A. Honeycutt en het helpt ons de variabelen en keuzes te begrijpen die nodig zijn voor een goed akoestisch ontwerp voor presentaties. Onlangs presenteerden we al een review door Jan Buiting. Het niveau van het boek is prettig en eenvoudig zonder te vervallen in simplisme. Als de juiste akoestische principes worden meegenomen bij ontwerp, renovatie en onderhoud van locaties waar optredens plaatsvinden, mogen we op een goede akoestiek rekenen.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items