De processors van de STM32 Nucleo-familie worden gefabriceerd door STMicroelectronics. Dit zijn laaggeprijsde ontwikkelmodulen met een ARM-microcontroller. Het nieuwe (Engelstalige) boek Programming with STM32 Nucleo Boards gaat over het ontwikkelen van projecten met het Nucleo development board. 

In de eerste hoofdstukken van het boek wordt de architectuur van de Nucleo-familie in het kort besproken. Verschillende software-ontwikkelgereedschappen die voor de Nucleo kunnen worden gebruikt, zoals de Mbed, Keil MDK, IAR EWARM, TrueSTUDIO en de System Workbench, komen in de volgende hoofdstukken kort aan de orde.

Het boek bespreekt veel projecten, waarbij de meeste functies van het Nucleo-L476RG development board de revue passeren, compleet met volledige listings van de software voor Mbed en System Workbench bij elk project. De projecten variëren van eenvoudige knipperende LED’s tot ingewikkelder projecten met modules en interfaces zoals GPIO, ADC, DAC, I²C, LCD, analoge inputs en meer. Daarnaast zijn er meerdere projecten die werken met de Nucleo Expansion Boards, inclusief populaire uitbreidingskaarten zoals: solid-state-relais, MEMS en omgevingssensoren, gelijkstroommotordrivers, WiFi en stappenmotordrivers. Deze Expansion Boards worden bovenop de Nucleo-ontwikkelkaarten geprikt en maken het ontwikkelen van projecten een stuk eenvoudiger.

Speciale aanbieding
Als u dit boek bestelt vóór 30 juni 2018 (0:00 CEST) profiteert u van een korting van €5 op de normale verkoopprijs. U betaalt dan slechts €29.95 (excl. verzendkosten)!

Neem een kijkje in dit nieuwe boek met dit voorproefje van 37 pagina’s (inclusief inhoudsopgave).