Nieuw Elektor-boek: GSM/GPRS-Projects voor Arduino en PIC

4 mei 2017, 12:18
Nieuw Elektor-boek: GSM/GPRS-Projects voor Arduino en PIC
Nieuw Elektor-boek: GSM/GPRS-Projects voor Arduino en PIC
Iedere mobiele telefoon heeft een GSM/GPRS-modem dat de telefoon in staat stelt om met de buitenwereld te communiceren. Met zo’n modem kan de telefoon spraak- en berichtenverkeer opzetten en verbinding maken met het internet.
 
Het nieuwe Elektor-boek GSM/GPRS Projects bevat PIC- en Arduino-projecten die u in staat zullen stellen om apparatuur op afstand te bedienen door SMS-berichten van uw telefoon naar de microcontroller te sturen, de door de microcontroller gemeten omgevingstemperatuur als SMS-(tekst)berichten naar een mobiele telefoon te zenden, GPRS-commando’s te gebruiken om vanaf de microcontroller verbinding met het internet te maken, temperatuurwaarden met UDP- en TCP-protocollen naar de cloud te zenden, enzovoorts. In de op PIC gebaseerde projecten wordt gebruik gemaakt van de populaire ‘middenklasse’ PIC18F87J50-microcontroller in combinatie met een GSM Click-board. In de Arduino Uno projecten wordt het SIM900 GSM/GPRS-shield gebruikt.  
 
Als u wilt leren hoe u dit allemaal moet doen, of als u uw kennis over dit onderwerp wilt opfrissen, bestel dan vandaag nog uw exemplaar van dit nieuwe boek. En er is nog meer, want als u GOLD of GREEN lid van Elektor bent, krijgt u als u er snel bij bent een korting van € 5  – mis deze niet!
 
Neem een kijkje in het nieuwe boek – blader hier door de 28-pagina’s tellende preview.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items