Nieuw Elektor-boek: Meten en regelen via Android

27 december 2016, 09:00
Nieuw Elektor-boek: Meten en regelen via Android
Nieuw Elektor-boek: Meten en regelen via Android
Een smartphone of tablet is voor elektronici een ideaal hulpmiddel om te communiceren met andere (zelfgemaakte) elektronica. Je kunt dingen schakelen of regelen op afstand, of bijvoorbeeld meetdata ontvangen en op het scherm tonen. Dat is het onderwerp waarmee het nieuwe Elektor-boek "Meten en regelen via Android" van Elbert Jan van Veldhuizen zich bezig houdt. Speciaal voor deze toepassing heeft de auteur het reeds in Elektor gepubliceerde Android I/O-board ontwikkeld, dat op diverse manieren kan communiceren met een Android-apparaat.

Het Android I/O-board bezit 22 pennen die u vanuit een app kunt aansturen als digitale I/O, ADC, PWM, touch-sensing en counter. Het Android I/O-board kan met een Android-smartphone naar keuze communiceren via Bluetooth, WiFi of USB. Het board is ook als datalogger te gebruiken. Dit is een bijzonder veelzijdig board dat in ieder project past.

Dit nieuwe boek beschrijft uitgebreid het gebruik en de mogelijkheden van het Android I/O-board, met voorbeelden bij de verschillende opties. Ook wordt een stap-voor-stap handleiding gegeven hoe u zelf een app kunt programmeren in Android Studio. Verder wordt de firmware op het Android I/O-board beschreven en hoe u deze zelf met MPLAB-X kunt aanpassen. Tot slot volgt een aantal voorbeeld-projecten (met gratis te downloaden software) om inspiratie op te doen hoe u uw eigen project kunt aansturen met het Android I/O-board.

het nieuwe Elektor-boek "Meten en regelen via Android" is voor Elektor-leden - naast de 10% extra korting die ze op alle Elektor-shop-producen ontvangen - tijdelijk leverbaar zonder verzendkosten!

 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items