Nieuw: Flowcode V6 voor PIC, ARM, AVR en dsPIC

10 december 2013, 14:37
Nieuw: Flowcode V6 voor PIC, ARM, AVR en dsPIC
Nieuw: Flowcode V6 voor PIC, ARM, AVR en dsPIC

Verbeteringen en kostenreductie bij 3D-printers en lasersnijders openen geheel nieuwe mogelijkheden voor het ontwikkelen van elektromechanische systemen, maar tot nu toe kon een ontwikkelaar de mechanische en de elektronische delen niet in één programma met elkaar combineren. Met de allernieuwste versie 6 van Flowcode is naast de ontwikkeling van elektronicaschakelingen ook een elektromechanische simulatie mogelijk, waardoor de ontwikkeltijd flink kan worden verkort.

 

Het ontwerpen van een elektromechanisch model is heel eenvoudig: eerst exporteert de ontwerper een 3D-model van de fysieke onderdelen vanuit een programma zoals Sketchup of Solidworks naar Flowcode. Vervolgens legt hij de bewegingen van het mechanische model ten gevolge van elektrische signalen voor motoren en andere elektromechanische onderdelen vast met behulp van speciale Flowcode-routines. Daarna ontwerpt hij het besturingssysteem met behulp van de uitgebreide componentenbibliotheek van Flowcode en de standaard flowchart-symbolen. En dan kunnen zowel de elektronische als elektromechanische delen van het systeem op het beeldscherm worden gesimuleerd. Wanneer het hele ontwerp klaar is, kan het programma in een microcontroller of PLC worden gezet en getest met echte hardware.

 

3D-ondersteuning voor complexe elektromechanische ontwerpen is slechts één van de vele verbeteringen en uitbreidingen die te vinden zijn in de nieuwe versie 6 van Flowcode, het ontwikkelsysteem dat verkrijgbaar is voor PIC, AVR, Arduino, ARM en dsPIC/PIC24 microcontrollers. De nieuwe versie bevat onder meer een veel uitgebreidere componentenbibliotheek, de mogelijkheid om eigen componenten toe te voegen, near real-time simulatie en nieuwe mogelijkheden voor het testen van elektronische systemen.

 

Flowcode V6 is beschikbaar in verschillende versies: voor 1 gebruiker, voor 10 of 50 gebruikers en er is een academic versie (voor onderwijsinstellingen en docenten). Bijzonder interessant zijn ook de upgrade-versies voor gebruikers van versie 5. Elektor-leden ontvangen bovendien 10% korting!

 

Meer info:
Flowcode 6 productoverzicht
Flowcode 6 booklet (pdf)
Introductievideo Flowcode 6

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items