Vishay Intertechnology heeft bekend gemaakt dat verschillende Vishay Siliconix analoge schakelaars vervangen worden door exemplaren met betere eigenschappen en levensduur. De bestaande producten maken gebruik van een verouderde silicium-technologie, waarvan de basis nog stamt uit de zestiger jaren. Vishay stapt nu over op producten die gemaakt worden volgens een geavanceerde technologie waarmee men de komende jaren helemaal up-to-date zal zijn.

De nieuwe verbeterde familie van analoge schakelaars en multiplexers die nu door Vishay Siliconix is voorgesteld, maakt gebruik van een hoge-dichtheid 18-V-proces. Dit biedt niet alleen een upgrade-pad voor gebruikers van de huidige 12-V-producten, maar het geeft Vishay ook de mogelijkheid om nieuwe precisie analoge producten te ontwikkelen voor gevoelige analoge ontwerpen met een hogere complexiteit .

De belangrijkste verbeteringen bij de nieuwe productseries zijn de verhoging van de voedingsspanning van 12 V naar 16 V, lagere lekstroom, verminderde parasitaire capaciteit en hogere schakelsnelheden. Daarnaast hebben ze een verbeterde robuustheid, een hogere latchup-stroom en betere ESD-bescherming. Zo zijn de nieuwe DG9408E en DG9409E - drop-in upgrades voor de populaire DG9408 en DG9409 - voorzien van een 20% lagere switch-on-weerstand, 10% snellere schakelsnelheid, 35% minder parasitaire capaciteit, verhoogde latchup-stroom tot 400 mA en een gegarandeerde ESD-bescherming tot 2,5 kV.