Nieuwe Gold-Caps van Panasonic

21 mei 2017, 00:00
Foto: Panasonic
Foto: Panasonic

De LF-serie is een nieuwe reeks ELDC’s (Electric Double Layer Capacitor) van Panasonic, die een lage weerstand en een minimale lekstroom combineren met een nominale levensduur van 6000 uur. De serie is met een nominale spanning van 5,5 V, een capaciteit van 1 F en een werktemperatuurbereik van -40...+85 °C geoptimaliseerd voor toepassing in ‘slimme’ meters en distributienetten in Europa.

Het betreft Gold-Caps die een veel grotere capaciteit hebben dan conventionele aluminiumelco’s, en bovendien ten opzichte van backup-batterijen een superieur laad- en ontlaadgedrag bezitten. Met de mogelijkheid van meer dan 500.000 snelle laad/ontlaadcycli zijn de condensatoren bij uitstek geschikt voor toepassing als RTC-backup in slimme meters en processoren voor industriële automatisering.

Panasonic garandeert dat de capaciteit en inwendige weerstand van deze condensatoren niet verlopen bij lage temperaturen, dit in tegenstelling tot concurrerende producten waar deze parameters dramatisch kunnen veranderen. Dankzij de unieke elektrolyt die in de ELDC’s van Panasonic wordt gebruikt, vertonen de nieuwe condensatoren geen ‘wetting effect’.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items